Είναι μια πολύ σύγχρονη τεχνική διέγερσης των σημείων βελονισμού. Μερικές από τις βελόνες του βελονισμού, που είναι τοποθετημένες σε περιοχές του σώματος, υφίστανται μια επιπλέον διέγερση.

Για να επιτευχθεί αυτό τις συνδέουμε με ειδικές συσκευές ηλεκτροβελονισμού ειδικά κατασκευασμένες και πιστοποιημένες για την θεραπευτική. Οι συσκευές ηλεκτροβελονισμού παράγουν ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα σε ειδικό φάσμα συχνοτήτων που δρα θεραπευτικά για τους ιστούς του σώματος.

Είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη μέθοδος για την αντιμετώπιση συνδρόμων οξέος ή χρόνιου πόνου. Ο ηλεκτροβελονισμός είναι φυσική μέθοδος "αυτοθεραπείας" που με ένα επιστημονικά δοκιμασμένο και ασφαλή τρόπο, βοηθάει την ισορροπία του σώματος, την αποσυμφόρηση του οργανισμού και την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Η θεωρία του και η φιλοσοφία του είναι ίδια με του κλασικού βελονισμού, διαφέρει μόνο στην εφαρμογή. Είναι γεγονός ότι τίποτε στη φύση δεν είναι φτιαγμένο τυχαία.

Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το σώμα μας συνδέεται άρρηκτα με τη φύση, αφού άλλωστε αποτελεί μέρος αυτής. Σύμφωνα με τη θεωρία του ηλεκτροβελονισμού αλλά και του κλασικού βελονισμού, υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με τη φύση.

Ο ηλεκτροβελονισμός αναγνωρίζει δώδεκα κύρια κανάλια ενέργειας (μεσημβρινοί), όσοι και οι μήνες του έτους και 365 βασικά αντανακλαστικά σημεία (tsubo), τόσα όσες και οι ημέρες του έτους.

Ακόμη, οι μεσημβρινοί βλέπουμε να ξεκινούν, να περνούν και να καταλήγουν στα τέσσερα άκρα που αντιστοιχούν στις τέσσερις εποχές. Βασίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, της οποίας είναι εφαρμογή.

Ενεργοποιεί τον οργανισμό, αποσυμφορεί και εξισορροπεί τα όργανά του, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους και αυξάνοντας τη ζωτικότητα του ανθρώπινου σώματος.

O ηλεκτροβελονισμός δεν έχει ουσιαστικές αντενδείξεις ή παρενέργειες. Στην κλινική πράξη, αποδεικνύεται σημαντικό αναλγητικό μέσο τόσο στον οξύ όσο και στο χρόνιο πόνο. Τα ευεργετικά του αποτελέσματα συνήθως γίνονται αντιληπτά αμέσως μετά την λήξη της θεραπευτικής συνεδρίας.

H ενεργοποίηση των βελονιστικών σημείων μέσω του ηλεκτροβελονισμού έχει μια διαρκή δραστηριότητα μέχρι και τρεις μέρες μετά την συνεδρία.


Σε ποιες περιπτώσεις βοηθά ο ηλεκτροβελονισμός:
  • Παθήσεις όπως οσφυαλγία , αυχενικό σύνδρομο, οστεοπόρωση, ημιπληγία, πώρωση καταγμάτων, γοναλγίες, κακώσεις ποδοκνημικής, ημικρανίες, μυϊκοί σπασμοί, φλεγμονέςκ.α. έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα
  • Σημαντικά αποτελέσματα υπήρξαν μετά την εφαρμογή της μεθόδου αυτής σε προβλήματα όπως είναι η παχυσαρκία, διακοπή του καπνίσματος, ο αλκοολισμός, το άγχος, η γαστρίτιδα, και οι αλλεργίες
  • Θα πρέπει, ακόμη, να επισημάνουμε ότι ο ηλεκτροβελονισμός είναι ωφέλιμος και σε περιπτώσεις φυσικής τόνωσης αθλητών